ГлавнаяО насНовостиСтатьиРешенияКонтакты
Украинский интегратор защиты персональных данных

Правоохоронці обшукали житло працівників Держінформ'юсту

Держінформ'юст

Правоохоронці провели обшуки на квартирах співробітників "Інформаційного центру" Міністерства юстиції. Про це повідомив заступник гендиректора державного підприємства Вадим Хоруженко.

За його словами, працівники міліції провели обшуки як у тих, хто мав доступ до фінансової документації, так і у технічних співробітників, які відповідали за безпеку держреєстрів та інформації, яка міститься у них.

Хорунженко зазначив, що вранці 24 жовтня співробітники слідчих органів побували у восьми співробітників.

"Оскільки у чотирьох з них нікого не було вдома, правоохоронці вирізали вхідні двері до їхніх квартир болгаркою, вилучили особисті речі, приватні документи та листи (нібито для звірки зразків почерку), провели обшук усіх речей, які знаходились у квартирах, і, залишивши в помешканнях ні в чому не повинних людей страшний безлад, пішли, заваривши двері", – розповів він.

За словами Хорунженка, "виламали двері у помешканні головного бугалтера "Інформаційного центру" – молодої жінки, яка взагалі знаходиться у декретній відпустці".

Окрім того, за його інформацією, "виламали двері заступника гендиректора з питань інформаційної безпеки, та ще у двох технічних співробітників, на очах у яких 1-3 жовтня хакери, приведені новим керівником підприємства Леонідом Богдановим, зламали держреєстри та незаконно отримали доступ до інформації, яка знаходилась у них".

"Слід зауважити, що офіційна причина проведення обшуків у квартирах співробітників настільки непереконлива, що її можна назвати сфабрикованою з метою тиску на людей", – заявив Хорунженко.

"Вдома у співробітників шукали комп'ютерну техніку, яка нібито належить ДП "Інформаційний центр" (системний блок, монітор, флешку, мобільний телефон і навіть сканер)", – розповів він.

"Насправді ж ця техніка на момент обшуку знаходилась на території підприємства, і цьому є документальне підтвердження! Тобто, шукали те, що в них було в наявності", – підкреслив посадовець.


Українська правда (29.10.2013 в 09:25) | вверх страницы | к списку новостей

Общие вопросы:

Что нас ждет в 2011 году и о чем необходимо задуматься сегодня?
Что такое защита персональных данных?
Для чего это необходимо?
Если не выполнять требования Закона?
Типовые нарушения
Какие риски неисполнения требований законодательства?
Сколько потребуется времени и средств?
Что необходимо делать?
Кому доверить внедрение защиты персональных данных?
ГлавнаяО насНовостиСтатьиРешенияКонтакты
Контактная информация
© 2003-2013 ООО "Ди Эй Кей продакшн"